lördag 23 januari 2010

Jag är en VIPPare och BOKare

Hej!
I onsdags var jag med om något fantastiskt roligt men innan jag kan berätta varför jag numera kan kalla mig en VIPPare och BOKare behöver jag ge lite bakgrundsfakta.

År 2011 ska Palatset öppna i gamla Riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm. Det kommer bli ett enormt kulturcenter för barn och ungdomar mellan 6 och 18 år. Palatset kommer vara ett 5000 kvadratmeter stort hus fyllt med massor av kultur! Det kommer finnas plats för film, teater, dans, musik, konst, litteratur, vetenskap, mode foto och design.


Det är ungefär ett år kvar tills det öppnar och därför finns det en grupp som heter VIPP (Very Important Palatset People). De som är med i VIPP ska få vara med och bygga upp Palatset, komma med idéer, hjälpa till , men också provsmaka på kultur som alla sedan kommer få ta del av. Om man är med i VIPP kan man också gå med i olika grupper såsom BOKarna, WEBBarna, TOAletterna och mer grupper är på väg att skapas. VIPP är öppet för alla som vill vara med och bygga upp Palatset.

Jag är inte så bra på att förklara det här förståligt men gå in på deras hemsida och läs mer :
Palatsets hemsida : http://www.palatset.se/

Jag är iallafall med i VIPP och det tack vare min kompis Vanja (punktpunkt.wordpress.com). Hennes mamma är projektledare för VIPP och det är på så sätt jag fått höra om det här.

I BOKarna kommer vi träffas en gång i månaden, varje gång ska vi ha läst samma bok och till varje möte kommer författaren. Nu till första gången, som är nästa onsdag ska vi ha läst " Semlan och Gordon, Pappan med de stora skorna" av Moni Nilsson. Så på onsdag kommer vi få träffa henne och prata om boken. Men redan den här onsdagen träffade jag Moni Nilsson eftersom jag var på VIPPmingel. Då träffas alla VIPPare och de som arbetar med Palatset. I BOKarna kommer vi också få besöka bokförlag, träffa illustratörer och formgivare, recensera böcker mm .

Jag tycker allt om Palatset låter för bra för att vara sant, men jag tror faktiskt att det kommer bli så bra som det står på deras hemsida och som de som jobbar med det säger. Det ska iallafall bli superkul att få vara med!

Om man vill gå med i någon grupp och bli VIPPare kan man kontakta dem, alla adresser och alla kontakt information finns på hemsidan.

/Hanna

3 kommentarer:

 1. Wow, jag tyckte att du förklarade detta mycket bra! Du är väldigt duktig på detta, och det är roligt att du är så engagerad. Det kommer att belöna sig senare, jag lovar. Puss.

  SvaraRadera
 2. Gillar du böcker kan jag tipsa om www.dagensbok.com

  Jag tycker också du förklarade jättebra. Ses på Palatset.

  /Pontus

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, jag ska genast kolla.
  Vi ses!

  SvaraRadera