Hanna

Jag heter Hanna och är 14 år. Jag startade den här bokbloggen i juni 2009 och har hållt den igång sedan dess. Den startades för att jag hade så mycket att säga om böcker, boknyheter och litteräraupplevelser. Jag ville inte bara ställa in en fantastisk bok i bokhyllan efter jag läst den och låta den bli dammig igen. Nej, jag ville sprida vidare historien så att andra kan läsa den och uppleva samma känsla. Så jag startade bloggen för att kunna tipsa om alla böcker jag läser och vad jag upplever.

På fritiden läser jag en del som ni förstår, men inte alls så mycket som man kan tro. Jag har helt enkelt inte tid eftersom så mycket annat upptar min tid. På fritiden spelar jag också fotboll, något som under vår och höst tar fyra kvällar i veckan, skolan tar också mycket tid nu på högstadiet, jag tillbringar också en del tid på Palatset , jag umgås med mina kompisar, lyssnar på musik och ser på film, fotar med min älskade kamera och så är jag barnvakt då och då.

Jag går i nian i världens bästa klass som någonsin funnits på denna jord. Jag tror att jag aldrig kommer gå i en liknande klass och jag fasar lite inför gymnasiet då ingen klass någonsin kan slå min nuvarande. Jag går i en profilklass, Litteratur och Drama (LD) och vi är som en vanlig klass förutom att vi har drama på schemat, läser en hel del i många ämnen, har LD-temadagar och våra egna lärare (de bästa på hela skolan). Så högstadiet är en fantastisk tid för mig, och så tror jag inte många känner.

Mitt intresse för läsandet började redan när jag var liten då mamma och pappa läste väldigt mycket för mig. Jag var själv inte onormalt tidig med att börja läsa, mitt läsande kom som för marjoteten av de andra i klassen i ettan. Men i tredje klass började min stora läsperiod. I mellanstadiet läste jag extremt mycket. Vi hade  ett superbra bibliotek på den skolan jag gick på då och vi fick in alla årets nya böcker, så jag slukade den nyutgivna boken efter den andra. I trean kom Svenska Dagbladet till vår skola och intervjuade sju ur klassen som läst flest nyutgivna böcker. Jag har fortfarande den dagen i starkt minne. Sedan har jag bara fortsatt att läsa. Jag har gått på olika läsecirklar och i januari 2010 gick jag med i Palatsets BOKargrupp. I  höstas var jag på bokmässan och mitt intresse för böcker växer hela tiden trots att jag läser 10gr mindre än vad jag gjorde i slukartiderna i mellanstadiet. Läsning är otrolig! Att gå in i en ny värld, i andra människor, det är fantastiskt!