lördag 12 februari 2011

Femton svenska riksdaler.

Idag köpte jag tre böcker för femton kronor, second hand. Jag hoppas att de är bra:

-Nick and Norahs oändliga låtlista av David Levithan, Rachel Cohn
-Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon
-Pirates! av Celia Rees

En kompis har tipsat mig om de två översta och jag hoppas att Mark Haddons bok ska vara riktigt bra.

"Christopher har Aspergers syndrom. Han kan alla världens länder och deras huvudstäder, han kan dessutom alla primtal upp till 7057. Men det han inte alls förstår är människor, och deras ibland tvetydiga känslor.


Det här är Christophers berättelse om när han bestämmer sig för att, i fotspåren på sin idol Sherlock Holmes, ta reda på vem som har dödat grannfruns hund. Han har att brottas med inte bara sin egen oförståelse inför den kaotiska omvärlden utan också omvärldens oförmåga att förstå honom. Och i mordgåtan ligger lögner begravda som omkullkastar hela hans tillvaro." (Från bokens baksida)

Jag börjar automatiskt att tänka lite på filmen "I rymden finns inga känslor". Där huvudpersonen har aspergers syndrom, snöar in på vissa saker, har obrytbara vanor och kräver symetri. Det ska bli intressant att jämföra de två berättelserna när jag läst boken men jag tror redan nu att Mark Haddons bok inte är lika humoristisk som "I rymden finns inga känslor".

Har ni läst någon av böckerna jag köpt och vad tycker ni i så fall om dem?

5 kommentarer:

 1. Jag har läst början på "Den besynnerliga händelsen..." och tyckte då att den hade en del humor i sig. Den verkar vara rolig och allvarlig på samma gång, men jag har ju som sagt inte läst hela.
  Vilka bra böcker du fick för så lite pengar! Nick och Norahs är underbar!

  SvaraRadera
 2. Jag läste Mark Haddons bok och tyckte den var väldigt bra! I Rymden Finns Inga Känslor tyckte jag dock var töntigt dålig. :(

  SvaraRadera
 3. Nick and Norah är väldigt bra, läste den för två dagar sedan. Den utspelar sig under en natt vilket gör att den kan bli lite "och sen gick de dit och sen dit" men den är bra!

  Pirates! läste jag för länge sedan, kanske i mellanstadiet (går i gymnasiet nu) men jag skulle kunna läsa om den nu. Den är bra, lite annan handling. Inte tonårstjej möter tonårskille. :)

  Bra blogg, kul att få tips. :)

  SvaraRadera
 4. Jag har läst alla tre böckerna och tycker alla tre är bra men Pirates är dock min favorit.
  Haddons bok skildrar Aspergers syndrom lite mer verkligt än filmen "I rymden finns inga känslor". Du borde se extramaterialet till filmen där riktiga personer med AS intervjuas. Filmen är ju tämligen överdriven, fast annars hade det ju inte blivit en komedi.

  SvaraRadera
 5. Nick och Norahs oändliga låtlista gillade jag jättemycket: http://flaskposten.wordpress.com/2009/06/26/nick-och-norahs-oandliga-latlista/

  Bara den är absolut värd 15 kr : )

  SvaraRadera