lördag 4 december 2010

Sweet fifteen?

Hej!
Jag är ledsen för extremt dålig uppdatering. Jag kommer med den vanliga ursäkten att skolan nästan tar all min tid. Sedan förra gången jag skrev har det hänt något väldigt stort i mitt liv. Jag har nämligen blivit femton år och äntligen kan livet börja. Första veckan som femtonåring har verkligen varit annorlunda från alla veckor som fjortonåring. Det finns ju så OTROLIGT mycket jag kan göra nu. Bla. betala med kort på bio, köra moped, hyra film från femton år, cykla utan hjälm, gå på filmfestival... och ja, det är väl ungefär där det tar slut.

Nej vad är egentligen den stora grejen med att bli femton? Jag känner mig precis likadan som förut och mina nya möjligheter är ju inte de största. Jag kommer aldrig att köpa en moped, för det första är det väldigt dåligt för miljön, den är också väldigt dyr och hur kul är det att köra runt på den och låta som en traktor? Att cykla är ju hundra gånger bättre, det går ju inte mycket långsammare och man slipper dessutom en stor hjälm som trycker ihop ansiktet. OCH det är bra för miljön..

Men andra möjligheter som att hyra film från femton år, betala med kort på vissa ställen och gå på Stockholms filmfestival är väldigt skönt att jag får göra nu. För ett par veckor sedan kom Stockholms filmfestival till vår klass och delade ut festivalkort för hela festivalveckan så vi kunde gå på hur många filmer vi ville. Men för att få gå på filmfestivalen var man tvungen att vara femton och för mig var det 10 dagar kvar tills jag blev det. De där 10 dagarna hade tydligen en jättestor betydelse, det var omöjligt att jag skulle få gå på festivalen. "Reglerna är sådana att man måste vara femton!", sa de till mig och de andra november och decemberfödda. Det var så otroligt orättvist för jag var väl inte mindre omogen än andra i min klass? Nu är jag iallafall tillräckligt "mogen" och nästa år, då ni, då ska jag gå på så många filmer som möjligt om dagen!

Meningen med det här inlägget var egentligen att lägga upp en bild på tre böcker som alla verkar superbra och som jag fick från olika håll i födelsedagspresent men jag kom visst ifrån ämnet lite när jag började skriva..


1. Ingen hör hemma här mer än du - Miranda July
2. Butterfly - Sonya Hartnett
3. Kolka - Bengt Ohlsson

Jag ser SÅ framemot att läsa alla tre! Och tur att jag är femton ifall det skulle bli åldersgräns på böcker i framtiden.
/Hanna

3 kommentarer:

 1. Jag har läst Ingen hör hemma här mer än du! Jag gjorde det förra jullovet. Den passar hemskt bra att läsa högt ur, jag och Lova gjorde det över nyårshelgen.

  Puss, Vanja

  PS. Du glömde att skriva att du får ha sex med vem du vill! Din lilla jävel. DS.

  SvaraRadera
 2. GRATTIS! :D
  Fina böcker också :D

  SvaraRadera
 3. Grattis!!! Det låter ju som om allting händer när man fyller femton!

  SvaraRadera