måndag 27 juli 2009

Hungerspelen


Jag har läst så mycket bra om boken på olika bloggar men har tyckt att framsidan ser väldigt tråkig ut och mer liknat en framsida till ett tv-spel, så jag har avstått från att att leta upp den. Men nu har jag hittat den och läst den , något som definitivt inte ångrar. Det här en otroligt spännande, obehaglig , läskig och fantastisk bok.

Boken utspelar sig i en framtid då allt är förändrat. Huvudstaden är landets mittpunkt och resten av landet är uppdelat i olika distrikter. Katniss Everdeen är en 16-årig tjej som bor i de fattigaste distriktet, distrikt 12. För att kunna försörja sin familj efter sin fars död tvingas hon att varje dag ge sig ut på förbjuden mark som inte tillhör distriktet för att jaga och skaffa mat.

Varje år anordnas en tävling kallad "Hungerspelen" där två ungdomar mellan 12 och 18 år väljs ut av slumpen från varje distrikt. Men det här är en tävling de flesta inte vill delta i, allt går ut på att samla de 24 deltagarna i en stor arena i huvudstaden där resten av landets befolkning njuter av att se ungdomarna döda varandra och försöka överleva. Endast en överlever och allt direktsänds. När Katniss lillasyster Prim blir utvald från Distrikt 12 anmäler sig Katniss som frivillig och tar hennes systers plats. Nu får man följa Katniss i Hungerspelen, kommer hon kunna överleva och döda de andra och någonsin få se sin familj igen?

Det här en rysligt obehaglig bok där man bara undrar hur det är möjligt att befolkningen kan njuta av en sådan här tävling. Se ungdomar dö och satsa pengar på den dem tror kommer överleva. Men att den är obehaglig gör den bara ännu bättre, jag tycker att författaren Suzanne Collins verkligen har gjort en bra bok, vilken lysande idé! Jag skulle vilja veta hur hon fick den.

Nu väntar jag med spänning på den andra delen som kommer ut första oktober.

Läs den och kommentera gärna vad du tycker om den!

/Hanna

4 kommentarer:

 1. Hej! Jag tycker också att "Hungerspelen" 'r väldigt bra och spännande.
  Undrar om inte du blir författare en dag -- du skriver så bra!

  lena kjersénedman

  SvaraRadera
 2. Jag håller med. Hungerspelen är riktigt bra och väldigt obehaglig. Jag hoppas att det inte är ett sådant samhälle vi är på väg mot.

  SvaraRadera
 3. Lena: Tack! Det är jätteroligt och skriva så det skulle vara väldigt kul. :)

  Matilda: Ja , jag hoppas att det inte blir så , så illa som vissa blir behandlade!

  SvaraRadera
 4. En av de bästa böckerna som jag har läst! Jättebra och spännande, går inte att lägga ifrån sig...

  SvaraRadera