tisdag 9 juni 2009

Förgiftade äpplens klubb

För några dagar sedan läste jag ut "Förgiftade äpplens klubb", det var en snabbläst bok på 300 sidor och då brukar jag inte lära känna karaktärerna innan boken plötsligt tar slut ( som t.ex i Decembergatans hungriga andar). Men i den här boken förstod jag karaktärerna ganska snabbt, fast det var tre huvudpersoner.

Boken handlar om Alice, Reena och Molly som alla bor i olika delar av USA och alla tre har på olika sätt en styvmamma. En ELAK styvmamma. Vi får följa Alice vars mamma dött i cancer. Hennes pappa skriver manus och han blir förälskad i kvinnan som spelar huvudrollen, skådespelaren R. Till en början verkar hon trevlig och Alice tycker faktiskt om henne, men efter ett par månader gör R ingen hemlighet av hur mycket hon hatar Alice. Vi får också följa Reena som kommer från en Indisk familj. Efter Reenas prova-på-yogakurs kommer hennes pappa och hämtar henne och han fastnar genast för Reenas Yoga lärare. "En blond vit brud" som är 28 år yngre än hennes pappa och dessutom är helt överförtjust i Indiskkultur. Molly är den tredje tjejen, hon satsar allt på skolan och har alltid blivit retad och hennes största intresse är Oxford English Dictionary. Hennes styvmamma heter Candy och hon vill att Molly ska sluta skolan och vara hemma och hjälpa till med Mollys halvsystrar istället.
Tjejerna träffas på en internatskola och efter ett tag blir de vänner och förstår att de har samma problem, det är då de startar "Förgiftade äpplens klubb".

En härlig bok som är perfekt att ha med sig några dagar på stranden. Eftersom att man får följa alla tre tröttnar man inte på någon person, men ibland liknar de varandra på många sätt fast de är olika på utsidan. VÄLDIGT olika på utsidan. Läs och dras med!
Förgiftade äpplens klubb- Lily Archer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar