tisdag 16 juni 2009

Tematrio- Sommarläsning


Hej!
Jag såg på den här bloggen(http://lyrannobel.blogspot.com/) att man kan göra olika Tema trio. Nu har jag också gjort en. Den här handlar om Sommarläsning, vilken bok/författare man gärna läser under sommaren.

1. Agahata Christie. Under hela året läser jag nästan inga deckare men så fort sommaren börjar blir jag alltid sugen på att läsa om någon spännande mordgåta. I år har jag bestämt mig för att läsa mer av Agahata Christie. Änsålänge har jag bara läst "Tio små negerpojkar" och en bit in på " Mord på ljusa dagen". Men jag gillar dem verkligen. Sådär härligt engelska, spännande och väluttänk ta lösningar. På sommaren går ju också deckarserier på tv, som Morden i Midsommer och Miss Marple. De ska jag inte missa.

2. Jag brukar också läsa ungdomsböcker som handlar mycket om kärlek. Förra året läste jag alla Katarina Bredows böcker och bla Linas kvällsbok. Lite småroliga och sådana böcker man snabbt plöjer igenom, men är väldigt härliga. Man kan känna igen sig så mycket. Och Linas kvällsbok gillade jag så mycket att jag läste den två gånger. Sedan minns jag att jag läste Tillsammans-böckerna också. Så jag ska nog läsa tredje boken som inte kom ut för så länge sedan.

3. Tove Jansson. Jag vill faktiskt läsa Tove Janssons muminböcker i sommar. Jag har inte läst dem förut och de verkar så fina. Så dem bli det och så ska jag läsa klart "Det blåser på månen".

Lite sommarläsning från mig!
/Hanna

3 kommentarer:

 1. Böckerna om Mumin och "Det blåser på månen" har jag också lust att läsa i sommar.

  SvaraRadera
 2. Har ni inte läst Muminböckerna? Då måste ni verkligen göra det! De är helt underbara. Låter som bra sommarläsning tycker jag :)

  Fin blogg!

  SvaraRadera
 3. Nej jag har faktiskt inte det, så det ska bli kul att läsa dem.

  Tack! Kan bara säga detsamma om din blogg! :)

  SvaraRadera