fredag 25 september 2009

Tre böcker att läsaHej! I torsdags var jag på mitt första bokcirkelmöte. Vi var 6 st tjejer men till nästa gång är vi fler ( vilket faktiskt också innefattar 2 killar). Varför är det alltid så få killar? Det kan ju inte vara så att de är mindre intresserade av litteratur det måste ju bero på att de kanske inte vågar.

Vi diskuterade iallafall en bok som heter "Sprickor och honungslim" som jag faktiskt läste i somras, men minnet klarades upp under diskussionen Det är en väldigt fin berättelse som jag rekommenderar Sedan fick vi också presentera oss själva och berätta om några läsupplevelser från när vi var små tills nu. Jag tipsade och berättade om barnboken "Diddel daddel min farbror blå" som var min klara favorit när jag var jätteliten. Sedan berättade jag också om hur Harry Potter böckerna fick mig att börja läsa och sist berättade jag om några läsupplevelser jag har haft senaste åren. Bla Tusen gånger starkare (Katarina Herrström) , Svenne (Per Nilsson), Bryta om ( Åsa Anderberg Strollo) och Hungerspelen (Suzanne Collins). Jag valde de inte för att de var mina favoriter utan det var mer bara några jag kom att tänka på.

Vi fick också tre böcker att läsa tills nästa gång (om en månad).

"Innan jag dör" (som jag också läste i somras)
"Deluxe"
"Oskar och den rosa damen"

Alla tre har temat döden, ett tema som var bestämt av vår ledare. Ett sammanträffande eftersom jag just gjort en tema-trio om just döden. Men det ska bli roligt att läsa och diskutera böckerna nästa gång. Dessutom fick jag låna en bok av en tjej på bokcirkeln som jag också vill läsa. "Den första hustrun" av Philippa Gregory.
Nu snurrar mitt huvud av allt jag vill läsa, det har ju också kommit ut massa nya böcker nu i höst. Men jag får ta det lugnt och ta en bok i taget ;)
/Hanna

2 kommentarer:

  1. Innan jag dör är himla sorglig, men otroligt bra!

    SvaraRadera
  2. Ja det är den verkligen. Det är nog det att man vet att hon ska dö från första början som gör den extra sorglig när hon väl gör det.

    SvaraRadera