söndag 1 november 2009

Mitt höstlov

Höstlovet har bara svichat förbi och jag är väldigt missnöjd nu när jag konstaterar att jag endast läst EN ENDA BOK på en hel vecka full av ledighet. Men som tur är har jag hunnit med mycket annat roligt. Jag har bl.a. varit och sett konsert-dockumentär-filmen "This is it" om Michael Jackson som var väldigt bra, jag har också varit på en Poesi workshop med min lillasyster som tidningen 00-tal anordnade , varit på konsert med mamma och sett Ane Brun och träffat kompisar(något jag inte brukar hinna så mycket under vanliga veckor). Så jag är jättenöjd med mitt höstlov!

1. Ane Brun konserten var otroligt bra. Hon fick verkligen med sig publiken och varje låt var otroligt vacker. De flesta låtarna var från hennes aktuella album "Changing of the seasons" men hon spelade också några låtar som andra skrivit och låtar som hon skrivit men som inte kommit med på hennes skivor. Hon hade tre gäster på scen som hon sjöng och spelade med, Rebekka Karijord, Jennie Abrahamson och Linnea Olsson, på sång, harpa, cello och piano och det tillsammans blev otroligt fint.
Här är en av mina favorit låtar från albumet men de andra är också värda att lyssna på:


2. Konsert-dockumentär-filmen om Michael Jackson var faktiskt otroligt bra. Jag var väldigt skeptisk till den innan, jag gick mest och såg den för att min lillasyster gärna ville ha med mig. Men den var faktiskt jättebra. Michael Jackson skulle haft 50 utsålda konserter i London med start i Juli men han dog ungefär en månad innan premiären. Men repetionerna inför föreställningarna dokumenterades med intervjuer och inspelade repetioner så ledaren i det här projektet bestämde sig för att göra en film. Den här filmen tillåter en att få en liten glimt av de föreställningarna Michael Jackson skulle visat. Man får se arbetet bakom varje låt och man häpnar över vilken fantastisk föreställning det här skulle blivit. Det här ett tips för alla som vill gå på bio och man behöver inte vara ett Michael Jackson fan för att gilla den. Det var inte jag men jag ger ändå den här filmen ett jättehögt betyg.

3. Jag och min lillasyster var som sagt på Poesi workshop. Temat var döden och vi fick skriva dikter om döden och brev till de döda, i slutet av eftermiddagen knöt vi fast alla dikter i helium ballonger och skickade upp dem i himlen. Det var en väldigt cool syn med 150 heliumballonger som lyfte samtidigt med en dikt hängande i ett snöre efter. Metro och City Stockholm var där och två dagar senare kunde jag se mig själv i tidningen ;)

hoppas du som läsare har haft ett superbra höstlov, berätta gärna om du läst någon bra bok eller gjort något annat kul!

//Hanna

1 kommentar:

  1. Hej Hanna. Din blogg är verkligen jättefin. Jag är ledsen att det tar så lång tid för mig att läsa ut Catching Fire, jag är en långsam-läsare som du kanske mäker. Du får den så fort jag är färdig med den. Jag säger bara en sak, den är riktigt bra:D

    Pussar och kramar

    SvaraRadera