torsdag 29 oktober 2009

Bläckhjärta, Boken vs Filmen

Nu har jag äntligen sett "Bläckhjärta" på film. Jag minns att jag såg trailern för filmen för väldigt länge sedan och blev väldigt spänd på om den skulle leva upp till boken. Men tiden gick och den dök aldrig upp på bio och inte heller i affärerna. Sedan ett tag tillbaka har den funnits att hyra/köpa och idag cyklade jag och min syster och hyrde den.
Vilken är bäst?
Boken
Jag har nästan aldrig varit med om en film som lever upp till boken och tyvärr gjorde inte den här filmen det heller. Jag är faktiskt väldigt besviken på den. Jag minns när jag läste Bläckhjärta för första gången , kanske 11 år, och känslan av en helt fantastisk bok. Spännande och magisk, jag minns att jag inte kunde sluta tänka på den. Filmen får hela historien att framstå som rätt så barnslig och overklig. Jag gillar inte att de visar vissa händelserna på fel platser och i fel miljöer , dessutom är det många saker som inträffar i helt fel ordning. Visst blir det ofta så i filmer som baseras på böcker men i just den här historien vill jag ha händelserna på rätt plats. Jag gissar att om jag inte hade läst boken så hade jag gillat den här filmen mycket mer, men av mig får filmen bara ett halvbra betyg.

Men har du som läsare en helt annan åsikt eller håller med får du gärna kommentera.

/Hanna

4 kommentarer:

 1. Men Hanna... jag såg ju filmen på bio? I mitten av mars,
  Och jag håller med. Filmen är, som vanligt, bättre än filmen.
  Kram /Vanja

  SvaraRadera
 2. Oj, jag missade att den gått på bio, den kan väl inte gått så många veckor?
  Vi ses imorgon,
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Nu blir jag nyfiken på boken Bläckhjärta, som jag faktiskt inte har läst... Kanske dags nu?

  SvaraRadera
 4. Ja.. jag gillade den väldigt mycket när jag läste den. Sedan finns det ju två delar till men jag tror inte de slår Bläckhjärta.

  SvaraRadera